karbonara

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της φημισμένης καρμπονάρας. Λέγεται καρμπονάρα γιατί την τρώγανε οι ανθρακωρύχοι της Ιταλίας που λέγονταν carbonari. Σε πολλούς στην Ελλάδα δεν αρέσει αυτή η συνταγή και πολλοί την αποφεύγουν επειδή περιέχει ωμό αβγό. Πολλοί προτιμούν μακαρονάδες με κρέμα γάλακτος που όμως δεν είναι σωστό να αποκαλούμε καρμπονάρα. Η αυθεντική καρμπονάρα φτιάχνεται με ωμό αβγό όπως σε αυτή τη συνταγή.  Οι «καρμπονάρες» με κρέμα που συναντάμε στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να λέγονται έτσι. Πρόκειται για άλλη συνταγή. Το τι αρέσει από εκεί και πέρα στον καθένα είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Για 5 μερίδες:

ΥΛΙΚΑ

500gr Σπαγγέτι Νο6
100γρ. τυρί  τριμμένο Παρμεζάνα
5 Αυγά (Όσο πιο φρέσκα γίνεται!)
200 γραμ Μπέικον
½ ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεις τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζεις αφότου ετοιμάσεις τα υπόλοιπα. Όση ώρα βράζεις τα μακαρόνια κάνεις την παρακάτω διαδικασία.
Σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βγάζεις από τη φωτιά και αφήνεις το μπέικον να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβεις σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάς τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους. Αφού τα χτυπήσεις, προσθέτεις την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις και το μπέικον και στην συνέχεια ρίχνεις μέσα στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο βράσανε.

Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις σε μερίδες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θες περιχύνεις και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!
Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό τα αβγά να είναι ασφαλή, που σημαίνει και φρέσκα αλλά και παστεριωμένα.


2 Responses to “Αυθεντική Ιταλική Καρμπονάρα”

  • djz:

    Έτσι σερβίρανε την καρμπονάρα στην αδελφή μου όταν είχε πάει Ρώμη και δεν μπόρεσε να την φάει γιατί μύριζε και είχε γεύση αυγουλίλας…
    Έλεος…

  • Από τις συνταγές που είναι υπερβολικά κοντά στην πραγματικότητα… αυτός ο μαϊντανός μας τα χάλασε…

    Στα υλικά αναφέρετε για 5 αβγά και στην εκτέλεση βάζετε 4 αβγά…

    Όσον αφορά το σωτάρισμα του μπέϊκον, θα πρόσθετα και 1-2 σκελίδες σκόρδο…

Leave a Reply

Γράψου στο Foodweb

Headline

Copyright © 2011 foodweb.gr Foodmusic. All Rights Reserved.